Ayam Sambal

Ayam Sambal

div style="text-align: center;"Assalamualaikum semua/divdiv style="text-align: center;"br //divdiv style="text-align: left;"Hari ni kita makan ayam lah pulak.Dah berapa hari asyik dok makan kek roti jemu pulak ya dak?/divdiv style="text-align: left;"Ayam sambal ni kita tanya lah semua org siapa lah yang tak suka . kan?/divdiv style="text-align: left;"Antara fav seisi rumah ni..Sebenarnya sambal ayam sesuai di gabungkan dgn semua jenis nasi spt nasi putih .nasi minyak.nasi tomato atau apa2 jenis nasi lah../divdiv style="text-align: left;"Resepi sgt simple.Semua org tau masakan akak mmg ringkas sgt resepinya.Walau bagaimana pun akak sertakan juga di sini buat panduan adik2 yang baru mengenalkan dirinya ke dapur..hihi/divbr /div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://3.bp.blogspot.com/-LYleGatUfM/UkBdAJIV5vI/AAAAAAAAFNM/EzzNEJWQ1-U/s1600/DSC01339.JPG" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"img border="0" height="265" src="http://3.bp.blogspot.com/-LYleGatUfM/UkBdAJIV5vI/AAAAAAAAFNM/EzzNEJWQ1-U/s400/DSC01339.JPG" width="400" //a/divdiv style="text-align: center;"Ayam Sambal/divdiv style="text-align: center;"by/divdiv style="text-align: center;"anymz mykitchen/divdiv style="text-align: center;"br //divdiv style="text-align: left;"Bahan2/divdiv style="text-align: left;"br //divdiv style="text-align: left;"1/2 ekor ayam di potong ikut suka-bersihkan dan ketepikan/divdiv style="text-align: left;"Garam /divdiv style="text-align: left;"Kunyit/divdiv style="text-align: left;"Minyak utk menggoreng/divdiv style="text-align: left;"15 tangkai cili kering-di rebus hgga kembang/divdiv style="text-align: left;"2 hiris haliabr /1 labu bawang besar/divdiv style="text-align: left;"3 ulas bawang putih/divdiv style="text-align: left;"1/2 cawan air asam jawa/divdiv style="text-align: left;"1 sudu kecil gula/divbr /div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://2.bp.blogspot.com/-vBf-yrRdZcU/UkBdDNSkWlI/AAAAAAAAFNU/5Y14X2ajZa0/s1600/DSC01343.JPG" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"img border="0" height="265" src="http://2.bp.blogspot.com/-vBf-yrRdZcU/UkBdDNSkWlI/AAAAAAAAFNU/5Y14X2ajZa0/s400/DSC01343.JPG" width="400" //a/divbr /Carabr /br /Panaskan minyak dalam kualibr /Ayam yang sudah di bersihkan di gaul bersama garam dan kunyit dan goreng hingga masakbr /Sementara itu cili kering yang sudah kembang toskan airnya dan kisar bersama 1 labu bawang besar,halia dan 3 ulas bawang putihbr /Ayam yang sudah masak angkat dan toskan minyakbr /Dengan minyak yang sedia ada keluarkan sedikit dan tinggalkan baki secukupnya utk menumis cilibr /Tumis cili kering yang sudah di kisar hingga terbit minyakbr /Masukn air asam jawa.garam dan gula secukup rasabr /Masukkan ayam dan gaul bersama dan sedia utk di hidangkanbr /Boleh juga tabur bawang besar yang di hiris bulat sbg hiasanbr /br /

Read the whole article on My Kitchen