Oblong burger

Oblong burger

div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"Assalamualaikum semua/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: left;"Nak post gambar masak2 akak tak masak..Mood ke laut..Kontraktor dah mula ketuk dinding dapur./divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: left;"Baru nak pandai belajar menembak..matahari pulak menyorok..Ambik gambar dalam bilik berselindung di sebalik langsir..Dah lah burger tu itammmm bertambah2 itam bila di gaul dgn sos..hehehe..Mahap lah ya gambar kurang memuaskan../divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: left;"Baru nak berlagak dgn geng kuntau nih.../divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: left;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: left;"Hari ni akak buat oblong burger je.Dah lama simpan resepi sos dan dah selalu buat cuma hari ni baru lah berkesempatan mempamerkan buat tatapan pengunjung mykitchen../divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: left;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: left;"Akhir sekali akak nak ucapkan tahniah dan syukur tak terkira pada anak dara akak a href="http://raksasapurple.blogspot.com/2013/02/berita-gembira.html"NurFarah Hanis/a kerana telah mendapat tawaran utk melanjutkan pelajarannya ke peringkat ijazah di UITM,Shah Alam dalam bidang perakaunan..Dah lama dia tunggu/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: left;"bUtk kakak/b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: left;"Akak...memiliki akak adalah antara perkara yang terbaik berlaku dalam kehidupan kami../divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: left;"Belajar dan kerja betul2..Fokus dan semoga kakak akan bertemu jodoh dgn pilihan hati lelaki yang beriman dan bertanggungjawab...Tuuuuuuuuu mak dah letak dah benda alah tu..Harap pueh hati..^^/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br /a href="http://2.bp.blogspot.com/-5Vncb-OidPA/USrscGWSvjI/AAAAAAAAFH8/11jq0OmnlB8/s1600/DSC00325.JPG" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"img border="0" height="265" src="http://2.bp.blogspot.com/-5Vncb-OidPA/USrscGWSvjI/AAAAAAAAFH8/11jq0OmnlB8/s400/DSC00325.JPG" width="400" //a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"/divdiv style="text-align: center;"Oblong Burger/divdiv style="text-align: center;"by /divdiv style="text-align: center;"anymz mykitchen/divdiv style="text-align: center;"Sumbera href="http://hanamemories.blogspot.com/2010/09/oblong-burger.html":Hana /a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"/divdiv style="text-align: start;"span style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; font-weight: bold; line-height: 18px;"br //spanspan style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; font-weight: bold; line-height: 18px;"Bahan-bahan Utama/span/divbr /ul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"Roti - Seremban Bakery Burger-akak guna roti hotdog/li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"Daging Oblong-Brand Iwani-akak guna brand Ramly/li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"Bawang Holland-di hiris memanjang-nak goreng boleh/nak yang mentah pun boleh/li/uldiv style="text-align: left;"span style="color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: x-small;"span style="line-height: 18px;"br //span/span/divdiv style="text-align: left;"span style="color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: x-small;"span style="line-height: 18px;"bBahan Sos Lada Hitam/b/span/span/divul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"2 cawan stok ayam- (air+kiub ayam)/li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"1/2 cawan susu segar - hana dan akak buh 1/4 je/li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"1-2 sudu besar lada hitam-di tumbuk kasar..kalau nak pedas tambahlah byk sikit/li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"a href="http://1.bp.blogspot.com/-QD0RUABbl9I/USrr_FKlF_I/AAAAAAAAFHs/e3D2fUPQZBc/s1600/DSC00321.JPG" style="clear: right; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em;"img border="0" height="320" src="http://1.bp.blogspot.com/-QD0RUABbl9I/USrr_FKlF_I/AAAAAAAAFHs/e3D2fUPQZBc/s320/DSC00321.JPG" width="212" //ali style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"1/2 biji bawang besar - cincang/li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"2 sudu besar kicap manis - bergantung kehitaman yg dkehendaki/li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"1 sudu sos tiram/li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"1 sudu mentega/ marjerin/li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"2 sudu besar tepung jagung-bancuh dengan sedikit air/li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"garam dan gula - jika perlu/li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"Tumiskan bawang besar hingga naik bau. Masukkan pula stok ayam. Didihkan./li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"Masukkan lada hitam, kicap manis, mentega/marjerin, sos tiram dan gula jika perlu./li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"Akhir sekali masukkan bancuhan tepung jagung sedikit demi sedikit untuk mendapatkan kepekatan yang dkehendaki./li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"Goreng daging oblong (tak yah letak minyak) dan lepas tu celupkan ke dalam sos lada hitam./li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"Belah 2 roti dan letak marjerin dan bakar sekejap./li/ulul style="background-color: white; color: #222222; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0.5em 0px; padding: 0px 2.5em; text-align: start;"li style="margin: 0px 0px 0.25em; padding: 0px;"Letakkan daging oblong yang telah di celup sos lada hitam kat roti dan taburkan bawang besar yang di hiris./li/ulbr /div style="text-align: start;"div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://4.bp.blogspot.com/-QtD94TjXWq0/USrsHyt7XjI/AAAAAAAAFH0/aVkNpUatu_s/s1600/DSC00329.JPG" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"img border="0" height="265" src="http://4.bp.blogspot.com/-QtD94TjXWq0/USrsHyt7XjI/AAAAAAAAFH0/aVkNpUatu_s/s400/DSC00329.JPG" width="400" //a/divdiv style="text-align: center;"br //div/divdiv style="text-align: center;"Untuk geng kuntau/divdiv style="text-align: center;"Nah ambik/divdiv style="text-align: center;"Sape yang peknen tuh..^^/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"/divbr /br /

Read the whole article on My Kitchen