Jelly Kelapa

Jelly Kelapa

div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://4.bp.blogspot.com/-h6ZHC6Q8r8/Ut8F73ZsABI/AAAAAAAAFqE/ZhaXjiB7uY4/s1600/jelly+kelapa.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"img border="0" src="http://4.bp.blogspot.com/-h6ZHC6Q8r8/Ut8F73ZsABI/AAAAAAAAFqE/ZhaXjiB7uY4/s1600/jelly+kelapa.jpg" //a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Assalamualaikum/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Hari ni cuaca sejukkk... Walau mentari bersinar tapi anginnya sejuk. Anak2 saya semuanya tak berapa sihat. Agak2nya Malaysia nak turun salji kot? Ni soalan Bais hari semalam. /span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Dah la sejuk bertambah suram rasanya. Hingga ke hari ni pikiran saya ...malah pikiran satu rakyat Malaysia pastinya teringat2 kes adik Syafiqah yang comel tu. Syurga baginya. Tidak boleh meneruskan bicara tentang anak itu..terasa air hangat mula bertakung ditepi mata. Semalam berwatsap dengan kakak, dia juga begitu. Selepas solat menangisi kekejaman dan penderitaan si anak itu. :(/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Seminggu sudah berlalu tatkala kami sekeluarga menikmati jelly kelapa ni. Biasanya saya buat jelly kelapa ikut sukatan sendiri je. Kali ni ikut resepi kak Nor. Nak menjelly air kelapa pun gaduh ngan Muaz. Sebiji air kelapa dia habiskan sampai membuncit perut. So kena ejas2 sukatan dan dapatlah setengah adunan dari resepi. Terima kasih kak Nor utk resepinya. /span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-size: 18px; text-align: left;"span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-weight: bold;"br //span/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-size: 18px; text-align: left;"span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-weight: bold;"Jelly Kelapa/span/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-size: 18px; text-align: left;"span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-weight: bold;"by: a href="http://www.secubitgaramnor67.com/2009/06/jelly-kelapa-2.html"Kak Nor /a/span/span/divspan style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif;"br style="font-size: 14px; text-align: left;" //spanspan style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 18px; text-align: left;"1 paket agar2 serbuk (10gm)/spanbr /span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 18px; text-align: left;"2.6 liter air kelapa ~ k.nor guna air dr 3 bj kelapa muda/spanbr /span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 18px; text-align: left;"isi kelapa muda/spanbr /span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 18px; text-align: left;"11 sudu besar gula ~ terpulang pd citarasa masing2/spanbr /span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 18px; text-align: left;"3 helai daun pandan/spanbr /span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif;"br style="font-size: 14px; text-align: left;" //spanspan style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 18px; text-align: left;"Masukkan air kelapa muda, serbuk agar2, gula dan daun pandan ke dalam periuk./spanbr /span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 18px; text-align: left;"Masaklah hingga mendidih dan masukkan isi kelapa muda./spanbr /span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 18px; text-align: left;"Padamkan api./spanbr /span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 18px; text-align: left;"Biarkan sejuk sedikit dan boleh lah dimasukkan kedalam bekas yg disukai./spanbr /span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 18px; text-align: left;"Sejukkan dlm peti ais dan bila dah sejuk bolehlah dimakan./spanbr /span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif;"br style="font-size: 14px; text-align: left;" //spanspan style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif;"span style="font-size: 18px; text-align: left;"# sekiranya air kelapa muda tidak mencukupi, bolehlah ditambah dgn air biasa untuk mencukupkan sukatan 2.6 liter./spanspan style="font-size: 14px; text-align: left;"br //span/spanbr /div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //div

Read the whole article on Izah Muffin Lover