Karipap Rangup Karipap Sabah

Karipap Rangup Karipap Sabah

div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://4.bp.blogspot.com/-qC30bhrJlE/Usyc8AJdBMI/AAAAAAAAFoI/vnR7FFE1b7E/s1600/kar+sabah1.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"img border="0" src="http://4.bp.blogspot.com/-qC30bhrJlE/Usyc8AJdBMI/AAAAAAAAFoI/vnR7FFE1b7E/s1600/kar+sabah1.jpg" //span/a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Assalamualaikum/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Napa Sabah? Napa tak Sarawak? Napa napa napa../span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Jangan nak napa lah sangat. Haku pun tak tau/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Ok.. meh sini nak ngaku. Jauh sangat rupanya rupa karipap Sabah saya dengan karipap sabah yang betul2 Sabah. Tapi betul ke karipap betul2 Sabah tu Sabah sangat? Haha.. /span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Dah orang kata Sabah jgn memandai nak tanya. Semestinya betul dan ada sebab namanya sebegitu unik. Nanti kita rungkai misteri karipap ni ye../span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Walau pun kalau korang google karipap Sabah akan keluar mcm2 bentuk karipap. Ada karipap warne hijo lah.. ada karipap yg tak karipap lah. cer cube cer cuba.. /span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Ct n mklong.. sorry na. Jauh bebenor rupanya dari segi rupa./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Sebelum membentuk karipap ni saya terlupa nak rujuk skali lagi rupa karipap ni kat FB./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"So saya pakai andai je. Bila dah siap itu lah kejadiannya./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Bila tanya Muaz n Bais mana sedap karipap ni ngan karipap biasa.. diorang memilih karipap ni./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Senang pegang senang gigit dan kulit yg sangat rangup./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Tak kisah la kan walau bentuknya cemana .. tapi ianya satu idea membentuk karipap yg hebat!!/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Saya pun suka. Dan kena sharp kan skill lagi utk ternampak lebih kesabahannya. :)/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Kali ni saya guna resepi karipap rangup dari NOLY blog./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Siyes rangup./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Terima kasih sudi berkongsi tips dan resepi./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://4.bp.blogspot.com/-2OVIA9hQPU/Usyc5v1JnkI/AAAAAAAAFoA/4iROyVKgYPg/s1600/kar+sabah.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"img border="0" src="http://4.bp.blogspot.com/-2OVIA9hQPU/Usyc5v1JnkI/AAAAAAAAFoA/4iROyVKgYPg/s1600/kar+sabah.jpg" //span/a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"KULIT KARIPAP RANGUP/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"by: a href="http://ciptarasanoly.blogspot.com/2012/11/karipap-rangup-rapuh-n-karipap-lembut.html"NOLY/a/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Bahan/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"500gm tepung gandum/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"1/2 cwn minyak/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"2 sudu besar mentega/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"1 sk garam/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"air secukupnya/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Caranya: Panaskan minyak, garam dan butter. Tuang ke dalam tepung./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Hati hati semasa menggaulkan minyak dan tepung kerana panas./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Gaul sehingga seperti serbuk roti dan tuang air sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Rehatkan sebentar dan bolehlah dicanaikan./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"Untuk resepi inti a href="http://izahdaut.blogspot.com/2012/10/karipap-ros-jepun.html"DI SINI/a/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: Verdana, sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //div

Read the whole article on Izah Muffin Lover