Ayam Mentega Rangup

Ayam Mentega Rangup

div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://1.bp.blogspot.com/-ejVjHJSgO9A/TxYVtKfA4oI/AAAAAAAADwo/MsvXRPW-CY/s1600/ayam+butter1.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"img border="0" src="http://1.bp.blogspot.com/-ejVjHJSgO9A/TxYVtKfA4oI/AAAAAAAADwo/MsvXRPW-CY/s1600/ayam+butter1.jpg" //span/a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Assalamualaikum../span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Morning.../span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Sekuis me..pagi pagi tunjuk lauk./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Maklom pagi tadi bf macam omputis je. /span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Malu nak snap gambo. Ehek ehek.. *gelak gigit jari/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Pada sapa yang ada anak kecik yang tak suke pedas2, bagus la dicuba lauk ni./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Diratah aje pun sedap./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Di makan dengan nasi pun sedap./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Terima kasih buat kak Diana yang shantek tu. /span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Ratu lauk ayam kot kak Diana? Ehee gurau./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Tapi mmg seronok mencari resepi ayam kat blog kak Diana./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Macam2 resepi ayam ada./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Dan terima kasih juga buat kak Nor. Sebab copy resepi dari rumah kak Nor./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Daaa... nak tunggu keputusan kakak zzzzzzz hari ni. Ahak!/span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://3.bp.blogspot.com/-Shx7CBwxgUE/TxYWybfiXjI/AAAAAAAADw4/oXdGvOWnySk/s1600/ayam+butter.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"img border="0" src="http://3.bp.blogspot.com/-Shx7CBwxgUE/TxYWybfiXjI/AAAAAAAADw4/oXdGvOWnySk/s1600/ayam+butter.jpg" //span/a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"AYAM MENTEGA RANGUP/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Resipi : a href="http://skybluemelleymey.blogspot.com/2011/07/ayam-mentega-rangup.html"Diana@MelleyMay/a/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Sumber : a href="http://www.secubitgaramnor67.com/2011/07/ayam-mentega-rangup.html"K.Nor@SecubitGaram/a/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Bhn²/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"2 keping dada ayam _ d hiris/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"2 tangkai daun kari _ d hiris/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"4 biji cili padi _ d cincang/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"60 gm mentega ( Boleh d tambah jika hendak kuahnya bersalut banyak kat ayam tu yer )/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"1/2 biji bawang besar _ d cincang/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Tepung jagung secukup kegunaan/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Minyak untuk menggoreng/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Sedikit gula/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Bhn² Perap/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"1/2 tsp perencah pati ayam Tumix/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"2 tsp gula/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"1 biji telur/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"1 tbsp tepung jagung/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"1/2 tsp serbuk lada hitam/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"1/2 tsp serbuk lada putih/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Garam secukup rasa/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Cara²/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Ayam d gaul bersama bhn² perap dan perap selama 20 minit./span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Saluti ayam tadi dengan tepung jagung.. Goreng.. Setelah ayam masak angkat dan ketepikan./span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Cairkan mentega dan masukkan bawang besar, daun kari dan cili padi.. Tumis sehingga naik baunya./span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Kemudian masukkan ayam dan gula.. Gaul sebati./span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Angkat dan hidang./span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/div

Read the whole article on Izah Muffin Lover