Talam Roti Lapis Coklat

Talam Roti Lapis Coklat

div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://1.bp.blogspot.com/-de3W0UNsGis/TwpMAZPe0aI/AAAAAAAADsw/lxU6AluA7zM/s1600/kuih+lapis+roti3.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"img border="0" src="http://1.bp.blogspot.com/-de3W0UNsGis/TwpMAZPe0aI/AAAAAAAADsw/lxU6AluA7zM/s1600/kuih+lapis+roti3.jpg" //span/a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Assalamualaikum../span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Apa kabar semua.. Wah seronoknya bila nampak mak yung sorang tu dah update blog dia. Walaupun nampak ada kelamkabut sikit kat new entry dia pagi tadi. * kak Nor jom pakat gelakkan dia. Hehe.. guwau je Mas... Alhamdulillah.. sihat semuanya ye Mas. Ok berbalik pada gambo di atas,  memang tergoda sangat nak merasa talam roti ni. Satu jenis kuih yang agak kreatif dan baru bagi saya. Memula nampak kat blog kak Yatie. Memang terliurr sangat. Lepas tu terlupa dah nak buat sehingga la ternampak pulak kat blog kak Anim. /span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://2.bp.blogspot.com/-URCAJPWSkQA/TwpMDPkGmZI/AAAAAAAADtA/qZJdnR46fo/s1600/kuih+lapis+roti1.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"img border="0" src="http://2.bp.blogspot.com/-URCAJPWSkQA/TwpMDPkGmZI/AAAAAAAADtA/qZJdnR46fo/s1600/kuih+lapis+roti1.jpg" //span/a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"Alhamdulillah.. memang best la talam ni. Masa makan talam ni, trasa kadang2 mcm makan puding roti pun ada. Aaa.. kalau buat talam dapat dua rasa. Rasa talam n rasa puding roti. Memang sedap. Dan adunan ni pun cukup elok dengan family saya. Tak de yg terlebih n tak de yang tak cukup. Kalau nak tahu cemana rasanya, kena la mencubanya ye. Terima kasih buat empunya resepi iaitu kak Wan. Kapan la dapat ketemu dengan kak Wan ni. asik tertunda2 ke kan. InsyaAllah ada rezeki dapat jumpa ye kak 1./span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://3.bp.blogspot.com/-K3l5aXv8AxU/TwpMBnVHRhI/AAAAAAAADs4/wl8ht-5yk1k/s1600/kuih+lapis+roti.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"img border="0" src="http://3.bp.blogspot.com/-K3l5aXv8AxU/TwpMBnVHRhI/AAAAAAAADs4/wl8ht-5yk1k/s1600/kuih+lapis+roti.jpg" //span/a/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bbr //b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bTALAM ROTI LAPIS COKLAT/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bresepi : a href="http://resipicitarasawan.blogspot.com/2011/11/talam-roti-lapis-coklat.html"kak Wan/a/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bsumber: a href="http://yatiememories.blogspot.com/2011/11/talam-roti-lapis-coklat.html"kak Yatie/a, a href="http://anymz-mykitchen.blogspot.com/2011/12/talam-roti-lapis-coklat.html"kak Anim/a @  a href="http://curlybabesatisfaction.blogspot.com/2011/12/talam-roti-lapis-coklat.html"kak Ayu/a/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bbr //b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bBahan-Bahan/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"b4 keping roti sandwich - buang tepi, siat kecil + rendam dgn 100 ml air/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"b50 gm gula pasir/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"b1/4 sudu teh garam/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"b200 ml santan KARA/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"b100 ml air/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"b60 gm tepung beras/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"b20 gm tepung sagu/tpng ubi/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"b1 sudu teh coklat emulco/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bbr //b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bAcuan Lompang (10-12 biji)/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bbr //b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bbr //b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bCara-cara :/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bbr //b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bMasukkan roti yang direndam ke dalam pengisar. Ketepikan./b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bSatukan air, santan, gula dan garam, masak hingga gula larut. Biarkan suam. Masukkan tepung beras dan tepung sagu, gaul rata./b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bTuang campuran tadi ke dalam pengisar dan kisar bersama roti yang di rendam hingga halus./b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bBahagikan kepada 2 bahagian, satu warna asal dan satu lagi di campur dengan coklat emulco./b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bTuang warna asal, kukus selama 5 minit dalam pengukus yang di panaskan terlebih dahulu./b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"bTanpa mengangkat dari pengukus, tuang adunan coklat ke atas lapisan bawah tadi. Lap tutup pengukus dan kukus selama 10 - 15 minit dengan api sederhana hingga masak/b/span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: center;"span style="font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;"br //span/div

Read the whole article on Izah Muffin Lover