Talam Labu

Talam Labu

div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://2.bp.blogspot.com/-sG7anGtyqn4/Tgkw8k7uwCI/AAAAAAAADBE/CBQBpIqxihs/s1600/talam+labu1.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"bimg border="0" src="http://2.bp.blogspot.com/-sG7anGtyqn4/Tgkw8k7uwCI/AAAAAAAADBE/CBQBpIqxihs/s1600/talam+labu1.jpg" //b/a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bbr //b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bAssalamualaikum../b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bbr //b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bKuih ni pun dah lama habis./b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bBuat ujung minggu baru ni./b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bMasa orang sibuk gi kenduri, saya sibuk buat kuih ni./b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bKan kak nim kan kan kan./b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bSebenarnya asal resepi talam keledek. Tapi saya tuko pada labu./b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bYa ampunnn.. sedap bebenor la./b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bMasa suam2 pun dah habis separuh./b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bKuih ni pun goyang2. Suke laaaa../b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bBudak berdua tu masing2 nak sepinggan. Tak mau kongsi2./b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bWalaupun ada kemuskilan masa membuat kuih ni sampai sms ke kak nim ngan mas../b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bTapi hasil nya sangat lah membuat lemak2 ku meronta2 kesukaan./b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bMekasih buat Mas dan Akak Anim atas tunjuk ajar yee../b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bhehe/b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bbr //b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://3.bp.blogspot.com/-3dUtdkC-EDU/Tgkw9FDwCwI/AAAAAAAADBI/Dz5-SVLYCsw/s1600/talam+labu.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"bimg border="0" src="http://3.bp.blogspot.com/-3dUtdkC-EDU/Tgkw9FDwCwI/AAAAAAAADBI/Dz5-SVLYCsw/s1600/talam+labu.jpg" //b/a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bbr //b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bTALAM LABU dari resepi TALAM KELEDEK/b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bsumber: a href="http://anymz-mykitchen.blogspot.com/2011/02/talam-ubi-keledek.html"kak Anymz/a/b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bby: izahdaut/b/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"bbr //b/divdiv style="text-align: center;"bbahan2 untuk lapisan bawah/b/divdiv style="text-align: center;"bbr //b/divdiv style="text-align: center;"b300gm labu lecek/b/divdiv style="text-align: center;"b75 gm tepung beras/b/divdiv style="text-align: center;"b75 gm tepung ubi/b/divdiv style="text-align: center;"b150 gm santan /b/divdiv style="text-align: center;"b150 gm gula pasir/b/divdiv style="text-align: center;"b1 sudu kecil garam/b/divdiv style="text-align: center;"bbr //b/divdiv style="text-align: center;"bbahan2 untuk lapisan atas/b/divdiv style="text-align: center;"bbr //b/divdiv style="text-align: center;"b100 gm tepung ubi/b/divdiv style="text-align: center;"b200 gm santan pekat/b/divdiv style="text-align: center;"b150 gm air/b/divdiv style="text-align: center;"b2 sudu besar tepung beras/b/divdiv style="text-align: center;"b1 sudu kecil garam/b/divdiv style="text-align: center;"bbr //b/divdiv style="text-align: center;"bbr //b/divdiv style="text-align: center;"bcara/b/divdiv style="text-align: center;"bbr //b/divdiv style="text-align: center;"buntuk lapisan bawah/b/divdiv style="text-align: center;"bbr //b/divdiv style="text-align: center;"bBancuh tepung beras dan tepung ubi dgn campuran santan hingga sebati.kemudian tapis./b/divdiv style="text-align: center;"bKemudian masukan ke dalam periuk dan kacau di atas api sederhana hingga pekat./b/divdiv style="text-align: center;"bTuangkan ke dalam loyang.boleh juga gunakan acuan kecil hingga paras separuh sahaja dan kukus selama 7 min./b/divdiv style="text-align: center;"bJgn lupa sapu acuan dgn sedikit minyak dahulu/b/divdiv style="text-align: center;"bbr //b/divdiv style="text-align: center;"bUntuk lapisan atas/b/divdiv style="text-align: center;"bbr //b/divdiv style="text-align: center;"bBlend juga semua bahan dan masukan ke dalam periuk dan kacau atas api hingga pekat dan tuang ke atas adunan keledek tadi dan kukus semula selama 10 min.bila dah masak sejukan dulu baru di potong ataupun keluarkan dari acuan./b/divdiv style="text-align: center;"bbr //b/divdiv style="text-align: center;"span class="Apple-style-span" style="color: #cc0000;"bnota: Untuk resepi penuh TALAM KELEDEK sila rujuk di dapur a href="http://anymz-mykitchen.blogspot.com/2011/02/talam-ubi-keledek.html"KAK ANYMZ/a./b/span/divdiv style="text-align: center;"span class="Apple-style-span" style="color: #cc0000;"bbr //b/span/div

Read the whole article on Izah Muffin Lover