Upside Down Pizza

Upside Down Pizza

div style="font-family: Verdana,sans-serif;"Assalamualaikum.... /divdiv style="font-family: Verdana,sans-serif;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://2.bp.blogspot.com/-fX2a5lE2izw/To0cfWvFPWI/AAAAAAAABm0/AHWmOdM-kH0/s1600/upside+down+pizza.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"img border="0" height="298" src="http://2.bp.blogspot.com/-fX2a5lE2izw/To0cfWvFPWI/AAAAAAAABm0/AHWmOdM-kH0/s400/upside+down+pizza.jpg" width="400" //a/divdiv style="text-align: justify;"br //divdiv style="text-align: justify;"br //divdiv style="text-align: justify;"span style="font-family: Verdana,sans-serif;"Ada lagi entry tertunda ni... menu sebelum puasa lagi ni.......... ni bukan kata dah jadi baja.. kalau baja organik tu guna untuk tanam sawi.. rasa2nya  sawi tu pun dah boleh dituai dah pun.. kehkehkeh... haishhh!!!! /span/divdiv style="text-align: justify;"br //divdiv style="text-align: justify;"span style="font-family: Verdana,sans-serif;"Bukan ape.. nak update sebelum puasa  ritu tak sempat... bila masuk bulan puasa rasa macam tak sesuai pulak nak update menu ni... sebabkan terlampau lama gambor dok dlm folder.. hampir2 terlupa nak edit gambor nih... Oklah.. meh tengok menu yang sedap lagi lazat  & mengasyikkan ni... hahaha... suatu waktu dulu.. bUpside Down Pizza/b ni antara menu yg berlegar2 seantero dapur2 cyber...  ramai dah yang cuba.. antaranya.. /spana href="http://kurniaanmu.blogspot.com/2011/06/upside-down-pizza.html" style="font-family: Verdana,sans-serif;"Ika/aspan style="font-family: Verdana,sans-serif;", a href="http://izahdaut.blogspot.com/2011/07/upside-down-pizza.html"Izahdaut/a,/span a href="http://noorsha.blogspot.com/2011/07/upside-down-pizza.html" style="font-family: Verdana,sans-serif;"Noorsha/aspan style="font-family: Verdana,sans-serif;", a href=""Kak Nor SG67/a, a href="http://sariyusa.blogspot.com/2011/05/upside-down-pizza.html"Sariyusa/a dan ramai lagi yang dah cuba.. maaf kalau tak tersenarai yer.../span/divbr /div style="text-align: justify;"br /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"Betul.. memang sedap! Yang penting senang banget nak membuatnyer.  Rasa macam nak buat lagi & lagi... tapi tahankan jer... kalau dah ada cheese tu... faham2 sendirilah sedapnya macamana & lemaknya macamana../spanspan style="font-family: Verdana,sans-serif;" sendiri mau ingatlah yer. Tapi ionce in the blue moon/i takper kot.. haha.. Oklah.. terima kasih kepada /spanba href="http://qurrataaayun.blogspot.com/2011/05/upside-down-pizza.html"span style="font-family: Verdana,sans-serif;"Tun Telani/span/a/bspan style="font-family: Verdana,sans-serif;" yang mengilhamkan resepi sedap & lazat ni selepas menonton /spanspan style="font-size: 100%;"span style="font-size: 100%;"span style="font-family: verdana; font-style: italic;"Quick Fix Meals with Robin Milller/span/spanspan style="font-family: verdana;"span style="font-size: 100%;" kat Astro/span/span/spanspan style="font-family: Verdana,sans-serif;" katanya.../span/divdiv style="text-align: justify;"span style="font-family: Verdana,sans-serif;"br //span/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://3.bp.blogspot.com/-FdZaiDT4tf8/To0c7wazoCI/AAAAAAAABm4/3aJL-R5gDeQ/s1600/upside+down+pizza1.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"img border="0" height="261" src="http://3.bp.blogspot.com/-FdZaiDT4tf8/To0c7wazoCI/AAAAAAAABm4/3aJL-R5gDeQ/s400/upside+down+pizza1.jpg" width="400" //a/divdiv style="text-align: justify;"span style="font-family: Verdana,sans-serif;"br //span/divdiv style="text-align: justify;"span style="font-family: Verdana,sans-serif;"Mintak izin ye Tun letak resepi kat sini.. Terima kasih. /span/divdiv style="text-align: justify;"br //divspan style="font-size: large;"bspan style="font-family: Verdana,sans-serif;"Upside Down Pizza/span/b/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"(loyang 9 x 9 inci)/spanspan style="font-family: Verdana,sans-serif;" /spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"Sumber : a href="http://qurrataaayun.blogspot.com/2011/05/upside-down-pizza.html"Tun Telani/a/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"/spanbr /div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"/divuspan style="font-family: Verdana,sans-serif;"/span/ubr /uspan style="font-family: Verdana,sans-serif;"Dough/span/ubr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"2 bj telur/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"1 cwn susu/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"1 cwn tepung/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"1 sb minyak/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"1/2 sk garam/spanbr /br /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"- gaul sebati (guna mixer) semua bahan. yg ni just gaul2 jerr :D/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"- sedia utk diguna/spanbr /br /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"uFilling/u/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"1 keping dada ayam- kerat2/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"4 sosej/hotdog- kerat2/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"1/2 tin cendawan butang- hiris/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"1/2 bawang besar- dadu/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"3 ulas bawang putih- hiris halus/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"1 sb cili boh/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"2 sb tomato puree/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"1 sb oregano/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"1 sk paprika/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"garam/spanbr /br /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"- tumis bawang besar dan bawang putih sampai layu/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"- masukkan cili boh dan tumis lagi/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"- masukkan ayam dan tumis sampai ayam masak/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"- masukkan sosej, cendawan, dan tomato puree. masak kejap./spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"- gaulkan oregano dan paprika, perasakan garam/spanbr /br /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"Keju secukupnya/spanbr /br /uspan style="font-family: Verdana,sans-serif;"Cara2:/span/ubr /br /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"    * Panaskan oven 180 degree./spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"    * Letakkan filling dlm loyang. /spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"    * Tabur cheese atas filling./spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"    * Curahkan adunan 'dough' kat atas.span style="font-size: x-small;"i style="color: blue;" (MaDiHaA tabur cheese selapis lagi atas doh)/i/span/spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"    * Bakar selama 25 minit, hingga keperangan./spanbr /span style="font-family: Verdana,sans-serif;"    * Biarkan selama 5 minit sblm potong dan hidang./spanbr /br /br /div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"a href="http://2.bp.blogspot.com/-pBtjKyqOtVk/To0ccKeAGbI/AAAAAAAABmw/EXOHIYqva-k/s1600/upsidedown+pizza2.jpg" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"img border="0" src="http://2.bp.blogspot.com/-pBtjKyqOtVk/To0ccKeAGbI/AAAAAAAABmw/EXOHIYqva-k/s1600/upsidedown+pizza2.jpg" / /a/divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: center;"br //divdiv class="separator" style="clear: both; text-align: left;"span style="font-family: Verdana,sans-serif;"Selamat mencuba!/span /divbr /div style="text-align: justify;"span style="font-family: Verdana,sans-serif;" /span/divdiv class="blogger-post-footer"Anda mungkin menyukai.../div

Read the whole article on Dari Dapur MaDiHaA